Papaja-kokossoep met garnalen

September 28, 2015

​Ingrediënten:

  • 1 sjalotje

  • 1 teentje knoflook

  • 0.5 chili pepertje
    1 stuk gember, ter grootte van een walnoot

  • 400 ml kokosmelk

  • 200 ml Visbouillon

  • 250 g verse papaya

  • zout, peper, chili poeder

  • 1 eetlepel kerriepoeder

  • 10 garnalen

 

Bereiding:

  • Schil de papaja en snijd deze in blokjes.

  • Snij de sjalot, gember en knoflook klein en bak deze aan in wat boter.

  • Voeg de Papaja blokjes en de fijngehakte Spaanse peper toe en bak kort aan.

  • Giet de kokosmelk erbij, roer er de kerriepoeder door, breng op smaak met zout en peper en laat wat sudderen.

  • Blussen met Visbouillon en laat een paar minuten koken tot de papaya zacht is.

  • In de tussentijd, bak garnalen in een beetje boter, breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.

  • Pureer de soep met een blender, doe een portie in een diep bord en leg de garnalen er in.

  • Serveer met vers stokbrood.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

AFRIKAANS GEÏNSPIREERDE SOEP

August 18, 2017

1/10
Please reload

Recent Posts

November 26, 2017

Please reload

Archive
Archive