Pesto van rode bieten

October 1, 2015

 

Ingrediënten:

  • 1-2 gehakte en geroosterd middelgrote rode biet

  • 3 teentjes knoflook

  • Handjevol versnipperde bieslook

  • ½ kopje grof gehakte walnoten

  • ½ kopje geroosterde Parmezaanse kaas

  • ½ kopje olijfolie

  • 2 eetlepels citroensap

  • zout naar smaak

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden C.

  • Was en schrob de bieten en dep ze droog 

  • Hak ze in kleine blokjes

  • Wikkel de gehakte bieten in folie, maak een pakketje en leg dit op de bakplaat

  • Verhit in de oven gedurende 50 minuten of tot de bieten zacht zijn en het sap eruit sijpelt

  • Laat bieten volledig afkoelen 

  • Voeg alle ingrediënten behalve de olie en de versnipperde bieslook of koriander in een keukenmachine of blender en vermeng ze.

  • Terwijl de keukenmachine (of blender ) draait, voeg langzaam de olijfolie toe

  • Als de pesto te dik is voor de blender, voeg dan een kleine hoeveelheid water toe totdat de gewenste dikte is bereikt.

  • Meng aan het eind de bieslook of koriander er door.

  • Server met geroosterd brood of crackers / toast

 

 

Please reload

Featured Posts

AFRIKAANS GEÏNSPIREERDE SOEP

August 18, 2017

1/10
Please reload

Recent Posts

November 26, 2017

Please reload

Archive
Archive