Venkel en ananas smoothie

Zita: "Mijn naam is Zita en ben 53 jaar en heb uitgezaaide borstkanker.Tijdens een moeilijke periode in mijn leven ben ik op zoek gegaan naar een andere eetgewoonte. Ik had last van de chemobehandeling “net als andere kankerpatiënten” ik kon niet goed meer eten en drinken, “het is niet dat je wilt of misselijk bent dat je niet kunt eten” maar je kan het niet een opgeblazen/verzadigd gevoel had ik.Dit kwam door de chemo en ondanks dat ik hiervoor tabletjes had gekregen hielp dit niet afdoende, en bedacht samen met mijn dochter Sarah een oplossing hiervoor, het hele eten los te laten en dat gaan eten wat wel kan, en hielp tegen het opgeblazen/ verzadigd gevoel, waardoor ik wel voeding binnen zou krijgen zonder dat ik teveel af zou vallen want tenslotte hebben wij patiënten het gewicht nodig om deze zware behandelingen op te vangen. Dus dit werd en zag ik maar als een uitdaging.Wij kwamen uit op veel fruit dat was stap 1, zijn gelijk veel fruit gaan kopen en heb de eerste 2 dagen alleen op fruit en een beetje drinken gezeten, dit ontlaste enigszins de maag. Nu als dit ging dan moet er ook een manier zijn met het vaste eten, merkte dat aardappelen, pasta, rijst lasagna, pizza en deegwaren , zoals brood e.d. te zwaar voor mijn maag is. Dus dan de groenten, vis en vlees maar en kleinere porties eten, dit werkte een beetje.Om de maag verder te ontlasten zocht ik op het internet naar een oplossing ’opgeblazen gevoel en voeding’ en koos voor een lekkere voedzame smoothie: Venkel en ananas".

*Venkel is goed voor de spijsvertering, dit zorgt ervoor dat je lichaam minder vocht vast zal houden.

*Ik kies voor het stronkje brocolli, i.p.v. de roosjes, omdat in de stronk nog veel voedingswaarden zitten. Je haalt het net als de overige groente gewoon door de sapcentrifuge/blender.

*De ananas zorgt voor de zoete smaak aan je smoothie, wat uiteraard wel zo lekker is.

*Kaneel toevoegen aan je smoothie vind ik lekker. Het heeft een verwarmend effect. Zeker in de wintermaanden is dat fijn.

*Gember heeft een ontstekingsremmende werking.

*Kokoswater is extra hydraterend.

Deze smoothie hielp mijn maag enorm en was ook gelijk eten en drinken, daar waar ik naar op zoek was.

Ingrediënten:

 • 50 gram venkel

 • 5 á 6 cm brocoli

 • halve citroen

 • ¼ ananas

 • 250 ml kokoswater

 • mespunt kurkuma poeder

 • mespunt kaneel

 • 1 cm gember

Bereiding:

Was alle ingrediënten goed en schil indien nodig (ananas en gember).Haal alle groenten en fruit door je sapcentrifuge/blender.Voeg vervolgens het kokoswater bij de sap, samen met de kaneel en de kurkuma.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2020

 • Wix Facebook page