Salade van bulgur en gegrilde groenten
Heb je ooit bulgur geprobeerd? Het is een graanproduct gemaakt van tarwekorrels die eerst zijn gestoomd of voorgekookt en daarna gebroken. Bulgur wordt vooral veel gegeten in Turkije en Marokko en bevat veel goede voedingsstoffen en volop vezels. Daarom is het een goed alternatief voor rijst, aardappels of pasta. Bulgur is heerlijk in salades (zowel lauwwarm als koud) met feta of, zoals in dit recept, met gegrilde groenten, zoals aubergine, courgette en paprika.
Ingrediënten:
[4 personen]
300 gram bulgur
600 ml water
1 rode ui, gehakt
1 aubergine, in plakken
1 courgette, in plakken
1 paprika, in stukken
gedoogde tomaat, in stukjes
zakje rucola
olijfolie
peper & zout
citroensap
Bereiden:
Breng 600 ml water aan de kook en roer de bulgur erdoor. Neem de pan van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.
Gebruik een grillpan of leg de groente in de oven (op bakpapier) en zet deze op 180ºC (grillstand) en grill de groente ca. 20 minuten.
Meng groente en bulgur en breng op smaak met olijfolie, versgemalen zwarte peper, zout en een scheutje citroensap.
Leg op een bedje van rucola en serveer lauwwarm of koud.

Tags: