Boerenkoolpesto

October 18, 2015

Marijk: "Een verrassend lekkere én gezonde pesto die je gewoon met een stukje stokbrood kunt eten, maar ook heel smakelijk is bij pasta of een gegrild stukje vis".

 

Ingrediënten:

  • 3-4 flinke handen vol rauwe, fijngesneden en gewassen boerenkool;

  • 1 handvol basilicum blaadjes 

  • 4-5 eetlepels olijfolie 

  • 2 teentjes knoflook 

  • ½ beker verkruimelde amandelen (zowel ongezouten als gerookt en gezouten kan) 

  • Het sap van 1 citroen of limoen en een eetlepel geraspte citroenschil  

  • Heel klein scheutje (sushi)azijn,

  • Zout en peper naar smaak

     

Bereiding:

 

  • Doe de boerenkool met de basilicum, de olie,  de knoflook, de amandelen, het citroensap en –de raspte schil in een blender of gebruik een staafmixer en meng het geheel tot er een smeuïg smeersel ontstaat.

  • Voeg dan pas wat peper en zout toe.  

 

 

Please reload

Featured Posts

AFRIKAANS GEÏNSPIREERDE SOEP

August 18, 2017

1/10
Please reload

Recent Posts

November 26, 2017

Please reload

Archive
Archive