Boerenkoolpesto

Marijk: "Een verrassend lekkere én gezonde pesto die je gewoon met een stukje stokbrood kunt eten, maar ook heel smakelijk is bij pasta of een gegrild stukje vis".

Ingrediënten:

  • 3-4 flinke handen vol rauwe, fijngesneden en gewassen boerenkool;

  • 1 handvol basilicum blaadjes

  • 4-5 eetlepels olijfolie

  • 2 teentjes knoflook

  • ½ beker verkruimelde amandelen (zowel ongezouten als gerookt en gezouten kan)

  • Het sap van 1 citroen of limoen en een eetlepel geraspte citroenschil

  • Heel klein scheutje (sushi)azijn,

  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  • Doe de boerenkool met de basilicum, de olie, de knoflook, de amandelen, het citroensap en –de raspte schil in een blender of gebruik een staafmixer en meng het geheel tot er een smeuïg smeersel ontstaat.

  • Voeg dan pas wat peper en zout toe.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2015

  • Wix Facebook page