Comfort food: Pakistaanse daal

November 2, 2015

Azmi: "Ok, dit is een geweldig gerecht!

We gaan daal maken, een eenvoudige variant. Daal is een verzamelnaam voor verschillende soorten linzen. Linzen worden veel gegeten in India en Pakistan. Het is past heel mooi in de vegetarische keuken. Daal wordt vaak ook gezien als comfort food en goed voor elk moment van de dag. Er zijn talloze soorten daal. In dit recept gebruiken we de oranjekleurige daal, masur-daal".

 

 

 

Ingrediënten:

 

  • 1 kopje daal (masur)

  • 2 kopjes water

  • 1 theelepel zout naar smaak

  • 1/2 theelepel cayennepeper 

  • 1/2 theelepel kurkuma

  • 3 fijngemalen knoflookteentjes

 

Bereiding:

 

  • Was de daal met warm water. 

  • Doe daal, zout, cayennepeper, kurkuma, fijngemalen knoflookteentjes en twee kopjes water in een pan. 

  • Breng alles aan de kook, zet laag en kook 15 minuten.

  • Als de daal te dik is geworden, doe je er meer water bij.

Eet met brood, rijst of gewoon lekker lepelen. 

Please reload

Featured Posts

AFRIKAANS GEÏNSPIREERDE SOEP

August 18, 2017

1/10
Please reload

Recent Posts

November 26, 2017

Please reload

Archive
Archive