Comfort food: Pakistaanse daal

Azmi: "Ok, dit is een geweldig gerecht!

We gaan daal maken, een eenvoudige variant. Daal is een verzamelnaam voor verschillende soorten linzen. Linzen worden veel gegeten in India en Pakistan. Het is past heel mooi in de vegetarische keuken. Daal wordt vaak ook gezien als comfort food en goed voor elk moment van de dag. Er zijn talloze soorten daal. In dit recept gebruiken we de oranjekleurige daal, masur-daal".

Ingrediënten:

  • 1 kopje daal (masur)

  • 2 kopjes water

  • 1 theelepel zout naar smaak

  • 1/2 theelepel cayennepeper

  • 1/2 theelepel kurkuma

  • 3 fijngemalen knoflookteentjes

Bereiding:

  • Was de daal met warm water.

  • Doe daal, zout, cayennepeper, kurkuma, fijngemalen knoflookteentjes en twee kopjes water in een pan.

  • Breng alles aan de kook, zet laag en kook 15 minuten.

  • Als de daal te dik is geworden, doe je er meer water bij.

Eet met brood, rijst of gewoon lekker lepelen.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2015

  • Wix Facebook page