Voedzame osawacake

November 10, 2015

Zita: "Dit is een heerlijke en zeer voedzame cake: perfect als je een verminderde eetlust hebt.

Hij is zoet, vullend en zit boordevol gezonde ingrediënten zoals noten en gedroogde vruchten.

Hoop dat jullie dit ook lekker gaan vinden. Ik ben in ieder geval verkocht. Ga hem zelf ook nog regelmatig maken in verschillende varianten. Tip: ik heb de cake in plakjes (2 plakjes in een boterhamzakje) ook ingevroren, omdat het best wel veel is, dus dat kan ook, kwam er weer net zo lekker uit. Heel fijn als ik even geen puf heb..."

 

 

 

 

 

Benodigdheden:

cakevorm ( 1 grote of 2 kleine)

bakpapier (of alleen olie)

 

 

Ingrediënten:

 

  • 200 gram polenta of 200 gram zilvervliesrijst

  • 125 gram volkoren speltmeel (boekweitmeel, havermeel, rijstmeel wat je lekker vindt)

  • 9 el sesamzaadjes

  • 150 gram hazelnoten of amandelen

  • 2 el kokosolie

  • 150 gram rozijnen

  • 6 gedroogde abrikozen in stukjes

  • 6 vijgen in stukjes

  • 180 ml biologische diksap (appel)

  • 100 gram havermout

  • 1 tl vanillepoeder of vanillearoma

  • 2½ el kaneelpoeder

  • 1 tl zeezout 

 

Bereiding:

 

  • Week de rozijnen 20 minuten in water. 

  • Kook de polenta 10 minuten in ca. 1 liter water (deze zal verder garen in de oven). Je kunt ook een mengsel maken van water en bijvoorbeeld amandelmelk.

  • Of (in plaats van polenta!) de zilvervliesrijst gaar koken.

  • Vet de cakevorm in met kokosolie of gebruik bakpapier. 

  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.

  • Ook de noten rooster je even op hoog vuur. 

  • Als de polenta of rijst klaar is meng je het met de rest van de ingrediënten tot een plakkerige massa (niet te droog, maar ook niet te vloeibaar). Doe de mengsel in de vorm (al dan niet met bakpapier bedekt) en druk het goed aan. 

  • De cake bak je in een voorverwarmde oven op 180 graden in 45 minuten gaar. 

Please reload

Featured Posts

AFRIKAANS GEÏNSPIREERDE SOEP

August 18, 2017

1/10
Please reload

Recent Posts

November 26, 2017

Please reload

Archive
Archive