Speculaasbrokken (vegan)

Het is december en dan wil je dat je huis ruikt naar.... juist! Speculaasbrokken. Dit recept is van Conny die ons een heel makkelijk te maken vegan versie stuurde. Let op: de speculaas verbrandt snel dus hou het goed in de gaten!

Ingrediënten:

  • 120 gr speltmeel

  • 80 gr amandelmeel

  • 60 gr kokosbloesemsuiker

  • 5 tl speculaaskruiden/koekkruiden

  • 5 el kokosolie, vloeibaar

  • 2-3 el plantaardige melk (noten/soja/rijst/kokosmelk)

  • ¼ tl zout

  • 5 druppels vanille extract

Bereiding:

  • Verwarm oven voor op 175 gr ºC.

  • Bakplaat bekleden met bakpapier.

  • Meng het meel (beide soorten) met de suiker, speculaaskruiden en zout in een kom.

  • Voeg daar kokosolie (vloeibaar!) en de vanille aan toe en meng goed doorelkaar.

  • Voeg vervolgens 1 el melk aan het deeg toe. Het deeg wordt dan wat plakkerig zodat je er een mooie bal van kan vormen.

  • Is het deeg nog te droog, voeg dan extra melk toe. Mocht het deeg per ongeluk te nat worden voeg je nog wat extra meel toe.

  • Kneed het deeg nog even flink met je handen en rol de bal uit op de bakplaat zodat er en een grote platte koek ontstaat van ongeveer 1 cm dik.

  • Zet het 15/20 minuten in de oven (blijf controleren!).

  • Als het uit de oven komst is het nog zacht, maar na het afkoelen wordt de koek vanzelf knapperig.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2015

  • Wix Facebook page