Chinese waterkerssoep

Waterkers is heel gezond en rijk aan ijzer. Je kunt deze soep ook prima vegetarisch houden en hem op basis van groentebouillon maken en er nog knoflook en ui aan toevoegen.

Gebruik je varkensribjes voor de soep en zijn ze gaar gekookt, dan kan je zo ook eten met wat soja dipsaus erbij.

Ingrediënten:

  • 1,5 of 2 liter water

  • 2/3 bosjes waterkers (je kan ze halen bij de Chinese supermarkt)

  • 1 flink stuk gember (een halve gember is genoeg)

  • 6 stuks rode gedroogde pruimen

  • ½ kilo varkenskrabbetjes of varkensribjes

  • zeezout naar smaak

  • Was de varkenskrabbetjes goed schoon en laat ze uitlekken.

  • Was de waterkers en laat ook uitlekken.

  • De schil van de gember wegkrabben en daarna afspoelen met water.

  • Spoel de rode gedroogde pruimen af.

  • Breng het water aan de kook, doe de varkenskrabbetjes erin en kook gaar. Schep het witte schuim dat ontstaat weg.

  • Doe vervolgens de gember en de rode pruimen erin.

  • Als de varkenskrabbetjes of ribjes al gaar zijn, doe je er de bosjes waterkers en ongeveer een theelepel zout (of naar smaak) bij.

  • Zet het vuur op een laag pitje

  • Laat ongeveer 10 minuten rustig koken.

  • Belangrijk: als de bosjes waterkers heel jong zijn, kook ze dan korter dan 10 minuten, zo'n 7 minuten, want anders worden ze echt te zacht.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2020

  • Wix Facebook page