Verwarmende pompoensoep

In het noorden van Nederland is de winter nu echt wel een feit. In het zuiden moeten jullie nog even geduld hebben. Maar deze heerlijke pompoensoep van Zita zal nu beslist goed smaken.

Ingrediënten:

  • 1 hele pompoen (de bekende oranje) of stuk pompoen van 1kg

  • 1,5 ltr. groentebouillon

  • 350 gr winterwortel

  • 2 uien (in partjes)

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • zeezout en versgemalen peper

  • 125 ml crème fraîche

Bereiden:

  • Was de pompoen onder stromend water. Halveer een hele pompoen en schep de zaadjes uit het vruchtvlees.

  • Snijd de pompoen met schil (want deze is eetbaar) in stukken. Verwarm de groentebouillon. Was de wortelen en verdeel deze in stukken.

  • Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de pompoen, wortel en ui ca. 5 minuten. Schep regelmatig om, doe er komijn, zeezout en peper door.

  • Giet de bouillon erbij en kook de soep in 20 minuten gaar. Pureer de soep. Schep als laatste de crème fraîche erdoor (hoeft niet, ik doe dat niet houd het zo puur mogelijk)

  • Hoop dat je het ook lekker vindt, ik in ieder geval en ga hem nu ook weer maken, maar dacht eerst even plaatsen op Borst Vooruit!

  • Eet er lekkere broodjes met geitenkaas bij.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2015

  • Wix Facebook page