Handig om in te vriezen: stoofpotje

February 24, 2016

 

Dit voedende stoofpotje is lekker om samen met familie of vrienden te eten, of om een grote pan te maken en in porties in te vriezen zodat je later nog eens kan genieten.

 

Ingrediënten:
(4 personen)

 

  • 600 g riblappen, op kamertemperatuur

  • versgemalen zwarte peper

  • 2 theelepels milde paprikapoeder

  • 2 eetlepels bloem

  • 50 g boter

  • 2 uien, in parten

  • 300 ml donker bier

  • 2 takjes tijm

  • 2 laurierblaadjes

  • 500 g krielaardappeltjes in de schil

  • 300 g winterwortel

  • 200 g pastinaak

  • 1 prei

  • 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt

  •  

Bereidingswijze:

 

  • Snijd het vlees in blokjes van 4-5 cm en wrijf ze in met zout, peper en paprikapoeder. Wentel de stukken vlees door de bloem.

  • Verhit de boter in een wijde braadpan en bak het vlees in 6-8 minuten rondom bruin. Bak de uien 2 minuten mee tot ze enigszins glazig zien.

  • Schenk het bier in de pan en breng dit al roerende aan de kook. Leg de tijm en laurierblaadjes ertussen en stoof het vlees zachtjes (op een vlamverdeler) 2 ½ uur met de deksel op de pan.

  • Maak de groenten schoon en snijd ze allemaal in stukken van 3-4 cm. Maak de krielaardappeltjes goed schoon (ik leg een vochtig schoon schuursponsje op het aanrecht en haal de krieltjes hier over heen om losse velletjes en vuil te verwijderen).Voeg de krielen en groenten aan het vlees toe en stoof alles in nog 45-60 minuten zachtjes gaar. Breng het stoofpotje op smaak met zout en peper.

  • Serveer het stoofpotje in diepe borden en strooi de peterselie erover. Lekker met brood.

     

     

Please reload

Featured Posts

AFRIKAANS GEÏNSPIREERDE SOEP

August 18, 2017

1/10
Please reload

Recent Posts

November 26, 2017

Please reload

Archive
Archive