Pompoen-wortelsoep met kruidige kikkererwten
Tijdens mijn kuren veranderde mijn smaak. Ook was ik soms te moe om boodschappen te doen. Dan ging ik aan de slag met wat ik in huis had en zo kookte ik op een dag deze verrassend lekkere soep. Geen winterwortels en pompoen in huis? Ook lekker met tomaten!
Ingrediënten:
2 a 3 winterpenen
1(kleine) pompoen
2 tenen knoflook
2 uien, gesnipperd
1/2 - 1 rood pepertje, zaadjes eruit
2 groenten-bouillonblokjes
750 ml water
200 ml kokosmelk
1 bosje verse koriander, fijn gehakt
klein blikje kikkererwten
sumak (een roodbruin poeder – van een vermalen donkerrode vrucht van de sumakstruik)
Bereiding:
Schil de winterpenen en pompoen en snij ze in stukken.
Fruit de ui, knoflook en het pepertje aan in de olijfolie.
Voeg de wortels, pompoen, water en bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de soep in 20 minuten gaar worden.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de kokosmelk toe.
Rooster de kikkererwten in de koekenpan en voeg ze samen met de sumak toe aan de warme soep.
