Sambal goreng telor asperges

 
Natuurlijk kun je asperges op de traditionele manier klaarmaken, bijvoorbeeld geserveerd met aardappels, peterselie en ei. Ook dat is heerlijk. Maar waarom niet een keer op z'n Indisch? Dank voor dit recept, Marijke & Ruud. 
 
Ingrediënten (2 personen):
 
  • 1 bos witte asperges

  • 2 eieren


Voor de saus:

 
  • 1 grote ui

  • 2-3 tenen knoflook

  • 2 tomaatjes

  • 1 sereh-stengel (citroengras)

  • 2-3 cm verse gember (of laos)

  • 1 salamblaadje (of laurierblad)

  • 1 eetlepel sambal trassi

  • 1 volle theelepel bruine suiker

  • 1-2 theelepels sambal

  • ketjap

  • zout

  • scheutje plantaardige olie

 

Bereiding:

  • Kook de eieren hard, laat schrikken en pel ze.

  • Breng een pan met een laag water aan de kook. Schil de asperges en snij ze in stukken van 3-4 cm lang en leg ze 5 minuten in het kokende water, op laag vuur, met de deksel er op. Giet vervolgens het water af.

  • Snipper de ui en de knoflook en fruit glazig in een scheutje olie in een hapjespan.

  • Snij de tomaten fijn en voeg deze toe.

  • Voeg een schep laos toe en vervolgens een schep sereh.

  • Voeg een eetlepel sambal trassi, suiker, sambal, ketjap en wat zout aan de saus toe en laat deze ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.

  • Voeg de asperges toe aan de saus en laat deze 20 minuten met deksel op de pan zachtjes sudderen. Schep af en toe voorzichtig om.

  • Snij de eieren in partjes en voeg deze aan de saus toe.

  •  Schep de eieren voorzichtig dor de saus.

  • Lekker met witte rijst en Babi Ketjap.
     

Wil je dit recept graag in stappen zien, kijk dan op Marijke's Kookblog. Daar zie je ook hoe het gerecht eruit ziet.

 

 

 

Please reload

Featured Posts

AFRIKAANS GEÏNSPIREERDE SOEP

August 18, 2017

1/10
Please reload

Recent Posts

November 26, 2017

Please reload

Archive
Archive