Vlierbloesemsiroop
Je ziet ze weer overal: vlierbloesem. Als je er nu even werk van maakt, kan je voor een jaar een voorraad heerlijke siroop maken! Lekker als drankje, maar ook over ijs of door een beetje yoghurt.
Je kunt deze siroop ook zonder citroenzuur maken, maar dan is hij minder lang houdbaar.

Ingrediënten:
Voor 5 liter:
een tas vol vlierbloesem
6 liter water
1250 gr suiker per liter water
20 gr citroenzuur (toko of drogist)
kaasdoek
gesteriliseerde flessen
Bereiding:
Pluk een tas vol vlierbloesem.
Vul een grote pan met 5 liter water en doe de bloemschermen met de kopjes naar beneden in het water.
Laat dit 24 uur trekken.
Doe alles door een zeef en gooi de bloesem weg.
Zeef nu het overgebleven bloesemwater door een kaasdoek en herhaal dit eventueel nog een keer.
Voeg per liter (!) water 1250 gr suiker toe.
Voeg 20 gr citroenzuur aan 5 liter water toe.
Verhit en laat net niet koken. Roer tot suiker en citroenzuur opgelost zijn.
Gebruik een trechter om de siroop in gesteriliseerde flessen te schenken.
