Vegetarische 'hamburgers'

Deze linzenburgers zijn makkelijk te maken, voedzaam én goed in te vriezen. Maak er dus meteen een paar extra voor dagen dat je even geen puf hebt om te koken. Lekker met wat blaadjes sla tussen een broodje, maar ook als maaltijd met een salade. Je kunt de prei of courgette makkelijk vervangen voor wat je toevallig in huis hebt: paprika, stukjes aardappel, kleine roosjes broccoli of bloemkool.

Ingrediënten:

Voor 5 à 6 burgers:

  • 1 prei in dunne ringen gesneden (of halve courgette in kleine stukjes)

  • 1 pot linzen (400 gr)

  • 1 blikje tomatenpuree (140 gr)

  • 60 gr havermout

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • zout & peper naar smaak

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een ovenplaat met bakpapier.

  • Was de ringen prei (of stukjes courgette) en laat kort blancheren in heer water. Giet af.

  • Meng alle ingrediënten in een kom. Kneed met je handen goed door en maak er 5 of 6 ballen van die je plat drukt tot burgers. Is het mengsel te vochtig om er burgers van de vormen? Doe er dan nog een beetje havermout bij.

  • Leg op het bakpapier en bak een kwartier.

  • Keer de burgers en bak ze nog een paar minuten totdat ze mooi bruin zien.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2015

  • Wix Facebook page