Zomerbietensalade

July 21, 2016

Dit recept vond ik op de site van beebox en is zo lekker voor in dit warme weer, dat ik het graag met jullie deel.

 

Ingrediënten:

 

  • 1 bos bosbiet

  • 2 stuks eieren

  • 100 gram paddenstoelen

  • 150 gram tros cocktailtomaat

  • 175 gram quinoa

  • 25 gram sla rucola

  • 3 el olijfolie van goede kwaliteit

  • 0.5 el gedroogde provencaalse kruiden

  • zout en peper

  • 75 gram grie (rauwmelkse geitenkaas, Grieks recept)

 

 

Bereiding:

 

Borstel de bietjes onder koud stromend water om vuiligheid te verwijderen. Als de bietjes erg in formaat verschillen kun je de grootste met een vork inprikken om te zorgen dat ze gelijktijdig gaar zijn. Doe de bietjes in een passende pan en zet onder water. Breng het water aan de kook en laat de bietjes 25-30 minuten koken. Prik met een vork in de bieten, als je er met iets weerstand doorheen kunt prikken zijn ze goed. Laat de bietjes afkoelen. Kook de eieren in 8 minuten hard, laat vervolgens schrikken in koud water en pel ze. Snijd de paddenstoelen in de lengte in plakken van 3-5 mm. Meng 3 eetlepels olijfolie met de gedroogde Provençaalse kruiden en smeer hier de plakken paddenstoel aan beide kanten mee in. Snijd de tomaatjes in vieren.

 
  • Verhit een grillpan op hoog vuur.

  • Grill de plakken paddenstoel aan beide kant 1-2 minuten tot er een mooi grillstreepje ontstaat, leg vervolgens op een bord.

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in 15 minuten gaar.

  • Giet de quinoa af en laat in de pan iets afkoelen, besprenkel met 3 eetlepels olijfolie.

  • Pel ondertussen de bieten met een scherp mesje, verwijder een stukje van de boven- en onderkant en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.

  • Snijd de eieren in vieren.

  • Meng de lauwwarme quinoa met de paddenstoelen, bietenblokjes en tomatenpartjes, breng op smaak met zout en peper.

  • Leg de quinoasalade op een mooie schaal.

  • Brokkel de grie er overheen.

  • Verdeel de partjes ei over de salade en garneer met blaadjes rucola.

  • Serveer de schaal quinoasalade in het midden van de tafel en laat iedereen lekker zelf op scheppen.

Please reload

Featured Posts

AFRIKAANS GEÏNSPIREERDE SOEP

August 18, 2017

1/10
Please reload

Recent Posts

November 26, 2017

Please reload

Archive
Archive