Zomerse limoen-gembersiroop

August 18, 2016

Eindelijk mooi weer! Ik heb een grote fles van deze siroop gemaakt en geniet er ieder dag van op mijn zonnige balkon. eenvoudig te maken en lang houdbaar!

 

 

 

Bit heb je nodig:

 

  • 100 g suiker

  • 200 ml water

  • 75 ml citroensap

  • 20 gram gember

  • paar takjes verse munt

 

Zo maak je het:

 

  • Schil de gember en snijd in kleine plakjes.

  • Breng alle ingrediënten aan de kook, net zo lang tot de suiker volledig is opgelost en kook het dan in tot een een dunne siroop.

  • Laat even afkoelen.

  • Giet daarna de limonade door een zeef om de stukjes gember te verwijderen

  • Doe samen met een paar takjes munt in een flesje. 

  • Deze siroop gekoeld enkele weken houdbaar.

 

Please reload

Featured Posts

AFRIKAANS GEÏNSPIREERDE SOEP

August 18, 2017

1/10
Please reload

Recent Posts

November 26, 2017

Please reload

Archive
Archive