Marokkaanse pastilla met vis

August 29, 2016

Van de zussen el Abouchi kregen we een heerlijk recept voor een Marokkaanse pastilla. Als je chemotherapie krijgt, adviseren ze om een zo min mogelijk geurende vis te gebruiken en de garnalen weg te laten. Wees in dat geval ook matig met kruiden. Je kunt het recept hieronder dus aanpassen. En wanneer je niet weet hoe je filodeeg moet vouwen in een vorm, kijk dan even naar even van de vele YouTube filmpjes. 

 

Dit heb je nodig:

 

Voor de vulling:

  • 500 gr visfilet (kabeljauw, koolvis)

  • 500 gr garnalen

  • 1 pak filodeeg

  • 1 pak mihoen

  • 250 gr champignons

  • 1 rode paprika 

  • 1 ui, gehakt


Voor de marinade

  • handvol peterselie, gehakt

  • 1 klein bosje koriander, gehakt 

  • 1/2 tl gemalen kurkuma 

  • 2 tl zwarte peper 

  • 2 tl gemberpoeder

  • 2 tl paprikapoeder 

  • 1 citroen, geperst 

  • 125 ml olijfolie 

  • snufje zout

  • 2 visbouillonblokjes

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • boter, gesmolten (om te bestrijken)

  •  

Springvorm/cakevorm

bakpapier

aluminiumfolie

 

Zo maak je het:

 

  • Verwarm de oven voor op 230ºC.

  • Giet gekookt water over de mihoen en laat 4 minuten laten weken. Giet af en zet apart.

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een pannetje en verhit langzaam. Laat 5 minuten sudderen en doe er een half kopje water bij. Zorg dat de bouillonblokjes goed oplossen.

  • Snij de vis  in middelgrote stukken.

  • Bak de gesnipperd ui glazig en voeg de in stukjes gesneden paprika en champignons toe.

  • Meng nu mihoen, marinade, vis, garnalen en het uimengsel in een grote schaal.

  • Bekleed een vorm met bakpapier (of vet goed in met boter).

  • Bekleed met 4 of 5 vellen filodeeg dusdanig dat er een flink stuk over de rand hangt en de bodem helemaal overlappend bedekt is.

  • Bestrijk het filodeeg met boter.

  • Verdeel hierover het vismengsel voor de vulling.

  • Leg een filovel in het midden bovenop de vulling en vouw de overhangende vellen deeg hier goed overheen zodat het helemaal bedekt is. Bestrijk met de gesmolten boter.

  • Bedek de vorm met aluminiumfolie en zet 20 minuten in het midden van de oven. Haal nu het folie eraf, maar zet de pastilla terug totdat hij een mooie warm bruine kleur heeft (ongeveer 10 minuten). Controleer regelmatig of de bovenkant niet verbrandt!

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

AFRIKAANS GEÏNSPIREERDE SOEP

August 18, 2017

1/10
Please reload

Recent Posts

November 26, 2017

Please reload

Archive
Archive