Salade met granaatappel en aubergine

Het is woensdag, dus tijd voor ons tweewekelijkse recept met rood fruit (we plaatsen elke zondag en woensdag). En heb je zelf een lekker recept? We ontvangen het heel graag! Voor september graag rood (na)zomerfruit in de hoofdrol.
Deze keer een recept dat ook in Jamie Magazine stond en nu als verkreukeld papiertje bij ons in een la ligt: we maken het vaak. Heel eenvoudig en erg lekker. Deze salade gerechtje is licht pittig, maar tegelijkertijd zacht van smaak. Dat komt door de aubergine, die van nature een hele neutrale smaak heeft. Maar verhit je 'm dan krijgt het een heerlijke rooksmaak. Erg lekker in combinatie met frisse granaatappelpitjes en romige feta!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
• 2 aubergines, in blokjes • 2 tl komijn • 1 tl sumak • 2 el olijfolie • van elk 2 el: dille en basilicum, gehakt • 1 el gehakte munt • pitten van ½ granaatappel • 100 g feta, verkruimeld • sap van 1 sinaasappel
Zo maak je het:
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schep de blokjes aubergine in een ovenschaal om met de komijn, sumak, olie en wat zout en bak ze 20 min. in de oven.

  • Schep de kruiden, feta en granaatappelpitten erdoor. Knijp het sinaasappelsap erover uit. Serveer warm.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2020

  • Wix Facebook page