Eenvoudig te maken en zó lekker: muffins met rood fruit. Wij vinden ze het allerlekkerst met bramen die je nu op veel plaatsen kunt plukken, maar aardbeien, bessen, frambozen of een mengsel van verschillend fruit is ook heerlijk. Het is zondag, en een mooie nazomerdag: die vráágt om versgebakken lekkers bij de koffie!

Dit heb je nodig:
300 g zelfrijzend bakmeel
80 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
150 ml melk
125 g gesmolten boter
1 ei
400 g rode vruchten
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C en leg de speciale vormpjes van papier in een muffinvorm.
Zeef de bloem in een grote kom en voeg de suiker toe.
Klop het ei los en meng de melk en de gesmolten boter erdoor.
Voeg toe aan de bloem en mix alles kort .
Roer laatste de rode vruchten voorzichtig door het beslag.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
Bak 20 tot 25 minuten tot ze gaar zijn.
Haal de muffins uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.