Pompoen-gemberdip met chips

Gezond, niet te veel energie om te maken en wél lekker. In de maand oktober, de borstkankermaand, staat er twee keer per week een ‘borst vooruit’ recept in de Telegraaf. Deze keer een gezonde snack.
Dit heb je nodig:
Voor dip:
1 kg (fles)pompoen, in stukjes van 3 cm
3 knoflooktenen
1 tl gemalen koriander
2 el olijfolie
3 cm verse gember, fijngehakt
1 el limoensap
2 el Griekse yoghurt
zout & peper naar smaak
Voor chips:
1 zoete aardappel met schil
1 el olijfolie
grof zeezout
1 tl paprikapoeder
Zo maak je het:
Verhit de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng alle ingrediënten voor de dip behalve de yoghurt en limoensap. Verdeel over de bakplaat en bak 20 minuten waarbij je regelmatig omschept.
Laat beetje afkoelen en pureer in een blender. Voeg nu yoghurt en limoensap toe en pureer nog even kort. Breng op smaak met zout en peper.
Zet nu de grilstand ook aan (oven is al voorverwarmd op 180ºC).
Gebruik een dunschiller om de zoete aardappel in hele dunne plakjes te snijden. Verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat en gebruik een kwastje om ze te bestrijken met de olijfolie. Sprenkel er zout en paprikapoeder overheen.
Bak 10 minuten en keer de chips. Bak nog een paar minuten maar hou goed in de gaten: het gaat snel té hard. Laat goed afkoelen zodat ze knapperig worden.