Chocoladebrood met banaan (vegan)

October 14, 2016

 

De dagen worden snel korter en de bossen kleuren uitnodigend geel-rood. Wandelen is heel gezond voor iedereen, maar zeker ook als je een borstkankerbehandeling ondergaat. En als je dan thuiskomt wil je thee met wat lekkers. En met een plak van dit brood (vegan) doe je in één klap gezond, lekker én heb je een voedzaam goed in te vriezen tussendoortje. En je mag het van mij ook best cake noemen...

 

Dit heb je nodig:

 

  • 3 (over)rijpe bananen

  • 80 ml plantaardige olie

  • 100 gram rietsuiker

  • 1 theel vanille extract

  • 250 ml amandelmelk

  • 190 gram bloem

  • 30 gram cacao (ongezoet)

  • 180 gram (vegan) chocoladesnippers

  • 1 theel bakpoeder

  • ½ theel baking soda

  • ½ theel zout

  •  

Zo maak je hem:

 

  • Verhit de oven voor op 180ºC.

  • Vet een bakvorm in met olie (of gebruik bakpapier).

  • Mix de bananen, olie, suiker, vanille en amandelmelk tot een egale massa.

  • Mix in een aparte kom de bloem, cacao, bakpoeder, baking soda en zout. Voeg dit al omscheppend toe aan je deeg. Mix kort.

  • Roer de chocoladesnippers erdoor en doe in je bakvorm.

  • Bak ongeveer 45 minuten en check met een breinaald of hij gaar is: hij moet er schoon uitkomen. Geef het brood anders nog een paar minuten.

  • Laat afkoelen voordat je hem in plakken snijdt.

Please reload

Featured Posts

AFRIKAANS GEÏNSPIREERDE SOEP

August 18, 2017

1/10
Please reload

Recent Posts

November 26, 2017

Please reload

Archive
Archive