Havermoutkoekjes met banaan

October 14, 2016

 

 

Havermoutkoekjes zijn een prima tussendoortje, makkelijk te maken en wel een week te bewaren. Zo heb je altijd wat voedzaams bij de hand.

 

Dit heb je nodig:

 

  • 1 beker havermout

  • 1 rijpe banaan

  • 3 eetlepels melk

  • 5 eetlepels geraspte kokos

  • optioneel: een eetlepel honing, paar rozijntje of beetje cacao

  •  

Zo maak je het:

 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden

  • Neem een grote kom en doe er de beker havermout in.

  • Prak een rijpe banaan in dezelfde kom.

  • Doe er 3 eetlepels melk bij

  • Voeg 5 eetlepels geraspte kokos toe.

  • Proef hiervan en als je wil kun je er ook een lepel honing bij doen, als de banaan al niet zoet genoeg is.

  • Mix alles goed door totdat het een lichtbruin mengsel wordt.

  • Op een bakplaat met bakpapier maak je kleine bolletjes die ietsjes van elkaar afstaan.

  • Doe de bakplaat in de oven, bak 15 minuten en laat de koekjes afkoelen.

  • Prima tussendoortje voor een hele week als je ze in de koelkast bewaart.

 

 

Please reload

Featured Posts

AFRIKAANS GEÏNSPIREERDE SOEP

August 18, 2017

1/10
Please reload

Recent Posts

November 26, 2017

Please reload

Archive
Archive