Chocoladebrood met banaan (vegan)

De dagen worden snel korter en de bossen kleuren uitnodigend geel-rood. Wandelen is heel gezond voor iedereen, maar zeker ook als je een borstkankerbehandeling ondergaat. En als je dan thuiskomt wil je thee met wat lekkers. En met een plak van dit brood (vegan) doe je in één klap gezond, lekker én heb je een voedzaam goed in te vriezen tussendoortje. En je mag het van mij ook best cake noemen...
Dit heb je nodig:
3 (over)rijpe bananen
80 ml plantaardige olie
100 gram rietsuiker
1 theel vanille extract
250 ml amandelmelk
190 gram bloem
30 gram cacao (ongezoet)
180 gram (vegan) chocoladesnippers
1 theel bakpoeder
½ theel baking soda
½ theel zout
Zo maak je hem:
Verhit de oven voor op 180ºC.
Vet een bakvorm in met olie (of gebruik bakpapier).
Mix de bananen, olie, suiker, vanille en amandelmelk tot een egale massa.
Mix in een aparte kom de bloem, cacao, bakpoeder, baking soda en zout. Voeg dit al omscheppend toe aan je deeg. Mix kort.
Roer de chocoladesnippers erdoor en doe in je bakvorm.
Bak ongeveer 45 minuten en check met een breinaald of hij gaar is: hij moet er schoon uitkomen. Geef het brood anders nog een paar minuten.
Laat afkoelen voordat je hem in plakken snijdt.