Havermoutkoekjes met banaan


Havermoutkoekjes zijn een prima tussendoortje, makkelijk te maken en wel een week te bewaren. Zo heb je altijd wat voedzaams bij de hand.

Dit heb je nodig:

  • 1 beker havermout

  • 1 rijpe banaan

  • 3 eetlepels melk

  • 5 eetlepels geraspte kokos

  • optioneel: een eetlepel honing, paar rozijntje of beetje cacao

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden

  • Neem een grote kom en doe er de beker havermout in.

  • Prak een rijpe banaan in dezelfde kom.

  • Doe er 3 eetlepels melk bij

  • Voeg 5 eetlepels geraspte kokos toe.

  • Proef hiervan en als je wil kun je er ook een lepel honing bij doen, als de banaan al niet zoet genoeg is.

  • Mix alles goed door totdat het een lichtbruin mengsel wordt.

  • Op een bakplaat met bakpapier maak je kleine bolletjes die ietsjes van elkaar afstaan.

  • Doe de bakplaat in de oven, bak 15 minuten en laat de koekjes afkoelen.

  • Prima tussendoortje voor een hele week als je ze in de koelkast bewaart.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2015

  • Wix Facebook page