Spinazie-walnotenschotel

'Gezond, binnen een kwartier klaar én lekker zonder extreme smaken: dat is wat je graag wilt eten als je opziet tegen maaltijden omdat je een kuur tegen borstkanker ondergaat. Erg smakelijk met (gebakken) aardappels of Turks brood.'

Dit heb je nodig:

  • 2 eetlepels walnootolie

  • 40 gram walnoten

  • 250 gram spinazie

  • 5 zongedroogde tomaatjes in olie

  • 1 rode ui, in dunne ringen

  • 2 eetlepels olijfolie

  • zout naar smaak

Zo maak je het:

  • Rooster de walnoten ongeveer 10 minuten in een droge pan waarbij je voortdurend blijft omscheppen. Laat ze even afkoelen en hak grof.

  • Was de spinazie goed en ontdoe van overtollig water (slingeren in schone theedoek of gebruik slacentrifuge).

  • Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem.

  • Fruit de ui 2 minuten en voeg tomaatjes en spinazie toe. Blijf constant omscheppen totdat de spinazie slinkt. Schep in een mooie kom.

  • Voeg de walnootolie toe en schep alles goed door elkaar. Strooi daarna de gehakte walnoten erover en dien onmiddellijk op.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2015

  • Wix Facebook page