Vegetarische (vegan) Franse Pot-au-feu

Traditioneel is dit een gerecht van rundvlees dat verder wordt aangevuld met groenten van het seizoen, kruidenbundeltjes en water. Armere boeren gebruikten vooral goedkope delen van het rund - taaier vlees – dat met de lange stooftijd van ca. 4 uur toch gaar werd. Dit, gecombineerd met groenten van het seizoen, resulteerde in een goedkope, voedzame maaltijd op koude winterdagen. Ik heb hier voor een vegetarische (zelfs veganistische) versie gekozen. Het is een heel makkelijke manier om veel groenten binnen te krijgen. Lekker met (rogge- of stok)brood met een beetje mosterd.

Dit heb je nodig:

1 medium ui, geschild en gehalveerd

6 kruidnagels

2 preien, in stukken en gewassen

2 handjes verse peterselie, grif gehakt

3 takjes verse tijm

2 takjes verse oregano

2 knoflooktenen, geschild maar heel gelaten

2 stengels bleekselderij, in stukken

4 wortels, in grove stukken

½ koolrabi, geschild en gehalveerd

½ kleine kool, buitenste blad verwijderd en gehalveerd

250 gram krieltjes, geschild

1 blok tempé, in repen gesneden

1 liter groentebouillon

2 gedroogd laurierbladeren

Zo maak je het:

  • Prik de kruidnagels in de ui. Plaats in een grote stoofpan.

  • Maak bundeltjes van de kruiden.

  • Voeg alle ingrediënten samen in de pan en het is niet erg als niet alles onder water staat. Breng aan de kook.

  • Na ongeveer 30 minuten moeten de groenten gaar zijn, maar niet uit elkaar vallen.

  • Serveer met (rogge)brood en wat mosterd.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2015

  • Wix Facebook page