TONNATO MET AVOCADO OP TOAST

We gaan wat nieuws doen op deze pagina! Iedere vrijdag gaan we een 'gast post' van een bekende of minder bekende kok, een enthousiaste foodblogger of receptontwikkelaar plaatsen. Uiteraard linken we terug naar het originele recept. Zo hopen we jullie iedere week te kunnen trakteren op wat lekkers. Het allermooiste zou zijn als de betreffende gast zelf het stokje doorgeeft. Vorige week hadden we een recept van Simone van den Berg en zij heeft Esmée Scholte uitgenodigd.

We zijn op zoek naar recepten die:

 • het liefst vegetarisch zijn;

 • met ingrediënten 'van het seizoen';

 • niet veel tijd kosten om te bereiden (vrouwen die een behandeling voor borstkanker ondergaan hebben vaak weinig energie);

 • gezond & lekker zijn;

 • mag voorgerecht, soep, hoofdgerecht, ovenschotel, drinken, baksels, van alles zijn!

Tessa: "Op Facebook las ik net over het boek Borst Vooruit. Een boek over en door vrouwen met borstkanker. Ze willen op hun site wekelijks een lekker recept plaatsen. En de laatste die een recept heeft ingeleverd ‘nomineert’ een volgende. Zo vroeg Esmée Scholte mij of ik ook een recept wilde toevoegen. Maar natuurlijk wil ik dat.

Eén van de ‘voorwaarden’ was dat het een recept moest zijn die niet te veel energie kost om te maken. En als iemand zuinig met zijn/haar energie om moet gaan ben ik dat wel. Ik heb dan wel geen borstkanker maar als al bijna 15 jarige hart en dubbel longgetransplanteerde merk ik dat mijn energie langzaam maar zeker achteruit gaat. Waardeloos natuurlijk maar het is nou eenmaal zo. Dus doe ik alles in etappes. Met name koken. Ik kook graag en doe het elke dag maar de laatste tijd zorg ik dat ik maaltijden al vroeg op dag maak, wanneer ik nog de meeste energie heb. Zo hoef ik het ’s avonds alleen nog maar op te warmen. Of toch een grote pan met bijvoorbeeld Chili con Carne maken waar ik de dag erna nog een keer van eten. Scheelt toch een boel. En verder veel pauzes nemen tijdens het koken. Even zitten en daarna weer door….eventueel met een lekker geroosterde boterham met tonijn en avocado!"

foto: Tessa Zijlstra

Dit heb je nodig:

 • blikje tonijn, 185 gram

 • 1 teen knoflook

 • 2 ansjovisfiletjes

 • 1 eetlepel limoensap

 • 80 gram mayonaise

 • 1 theelepel ketjap manis

 • peper en zout

 • avocado

 • kappertjes

 • geroosterde boterham

Zo maak je het:

 • Laat het blikje tonijn uitlekken en doe de tonijn in het bakje van je staafmixer of keukenmachine. Of in een hoge kom waar je later met de staafmixer alles fijn mixt.

 • Voeg de knoflook, ansjovisfilet, limoensap, mayonaise en ketjap manis toen en mix alles fijn.

 • Breng op smaak met peper en zout.

 • Toast ondertussen een of meer boterhammen. Halveer de avocado en snij met een mes reepjes in het vruchtvlees. Schep met een lepel het er voorzichtig uit.

 • Besmeer een geroosterde boterham met het tonijnmengsel en beleg met plakjes avocado en kappertjes. Draai er zo nodig nog wat verse peper over.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2020

 • Wix Facebook page