Koolcarbonara

We vinden het leuk dat ook Yvette van Boven een recept met ons deelt: "Heel makkelijk, heel lekker en heel erg in het seizoen!"

foto: © Mirjam Letsch | Let'sch Focus | www.mirjamletsch.com

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg cavolo nero (of boerenkool), heel fijn gesneden

  • 200 gram gerookt spek, in heel kleine blokjes

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 2 eidooiers

  • 2 eieren

  • 250 ml slagroom

  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt

  • 500 gram spaghetti

Zo maak je het:

  • Breng een grote pan water aan de kook. Voeg als het kookt zout toe en de cavolo nero. Kook de kool 10 minuten. Schep het met een zeef uit het water en laat de kool in een vergiet en goed uitlekken. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in een minuut of 12. Giet af en laat uitdampen in de grote pan.

  • Verhit intussen een koekenpan en bak het spek 8 minuten op middelhoog vuur uit voeg de knoflook na 6 minuten toe en bak die mee.

  • Klop eierdooiers, eieren, room en driekwart van de Parmezaanse kaas in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de spekjes en het eier-roommengsel aan de pan met pasta toe, roer de kool erdoor en laat alles op laag vuur doorwarmen al roerend tot het net gaat binden.

  • Dien direct op met wat geraspte Parmezaan erover.

Borst Vooruit tip: voor een vegetarische variant kun je 'kipstuckjes' van de Vegetarische Slager gebruiken of fijngehakte shiitake!

foto: © Mirjam Letsch | Let'sch Focus | www.mirjamletsch.com

We gaan wat nieuws doen op deze pagina! Iedere vrijdag gaan we een 'gast post' van een bekende of minder bekende kok, een enthousiaste foodblogger of receptontwikkelaar plaatsen. Uiteraard linken we terug naar het originele recept. Zo hopen we jullie iedere week te kunnen trakteren op wat lekkers. Het allermooiste zou zijn als de betreffende gast zelf het stokje doorgeeft. Vorige week hadden we een recept van Joke Boon en zij heeft Yvette van Boven uitgenodigd.

We zijn op zoek naar recepten die:

  • het liefst vegetarisch zijn;

  • met ingrediënten 'van het seizoen';

  • niet veel tijd kosten om te bereiden (vrouwen die een behandeling voor borstkanker ondergaan hebben vaak weinig energie);

  • gezond & lekker zijn;

  • mag voorgerecht, soep, hoofdgerecht, ovenschotel, drinken, baksels, van alles zijn!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2015

  • Wix Facebook page