TRUFFELAARDAPPELSALADE MET AVOCADO

Claartje: "Dit is een hartverwarmend recept en lekker in alle jaargetijden. En een feestje voor het oog.

Precies wat we allemaal nodig hebben! In mijn ogen een comfortfood gerecht, maar dan verfijnd.

En super healthy natuurlijk. "

© Rene Mesman| http://www.renemesman.nl

Dit heb je nodig:

  • 750 g truffelaardappels

  • sap en zest van 1 limoen

  • 1/2 Spaanse peper, fijngesneden

  • zout & peper

  • 3 el bladpeterselie, fijngesneden

  • 4 el olijfolie

  • 1 truffel (wit, zwart of zomer), versgeraspt

  • 2 avocado’s

Zo maak je het:

  • Zet een pan met gezouten water op en breng dat aan de kook. Ondertussen schil je de aardappels en snij je ze in blokjes van ongeveer 1 cm dik.

  • Doe die nu in het kokende water en kook ze gaar in ca. 8 minuten. Let wel goed op: zulke kleine stukjes zijn meestal eerder gaar dan je denkt.

  • Haal de pan van het vuur als ze gaar zijn, giet ze af in een vergiet en spoel ze na.

  • Doe de aardappelstukjes dan in een kom en voeg er sap en zest van de limoen plus de Spaanse peper aan toe. Roer het allemaal goed om en breng het op smaak met zout & peper.

  • Nu voeg je de fijngesneden bladpeterselie en olijfolie toe, plus de helft van de versgeraspte truffel. Meng dit goed door elkaar.

  • Haal dan de schil van de avocado’s en snij ze in mooie dunne plakjes, als een waaier. Leg de waaier van avocado op de bordjes, schep de aardappelsalade erbij en garneer met versgeraspte truffel.

BUON APPETITO!

© Rene Mesman| http://www.renemesman.nl

Kijk voor meer moois én lekkers vooral ook even op de website van Claartje.

We gaan wat nieuws doen op deze pagina! Iedere vrijdag gaan we een 'gast post' van een bekende of minder bekende kok, een enthousiaste foodblogger of receptontwikkelaar plaatsen. Uiteraard linken we terug naar het originele recept. Zo hopen we jullie iedere week te kunnen trakteren op wat lekkers. Het allermooiste zou zijn als de betreffende gast zelf het stokje doorgeeft. Vorige week hadden we een recept van Vanja van der Leeden en zij heeft Claartje Lindhout uitgenodigd.

We zijn op zoek naar recepten die:

  • het liefst vegetarisch zijn;

  • met ingrediënten 'van het seizoen';

  • niet veel tijd kosten om te bereiden (vrouwen die een behandeling voor borstkanker ondergaan hebben vaak weinig energie);

  • gezond & lekker zijn;

  • mag voorgerecht, soep, hoofdgerecht, ovenschotel, drinken, baksels, van alles zijn!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2015

  • Wix Facebook page