OKONOMIYAKI


Jessica: "Okonomiyaki is een soort Japanse frittata. Ultiem comfort food en een kwestie van hup, alles door elkaar roeren, bakken en klaar. Super makkelijk.

Okonomiyaki betekent ‘alles wat je wilt, gegrild,’ dus je kunt er van alles in kwijt. Dit recept is een vegetarische variant."

© Mirjam Letsch | Letsch Focus | www.mirjamletsch.com

Dit heb je nodig: [recept voor 2 personen]

  • 2 eieren

  • 100 gram bloem

  • 100 gram (dashi) bouillon

  • 30 gram geraspte rauwe aardappel

  • 1 theelepel gebakken uitjes

  • 3 theelepels gehakte bosuitjes

  • 1 theelepel geraspte verse gember

  • 200 gram dun gesneden spitskool

  • 1 handje taugé

  • olie om in te bakken

Voor erop:

  • Japanse mayonaise (Kewpie)

  • Okonomi saus (= Japanse variant bbq saus)

  • Verpulverde nori (= verkruimeld zeewier)

  • Bonito-vlokken (= schaafsel van gedroogde, gefermenteerde en gerookte tonijn)

Voor een vegetarische variant kun je de gedroogde tonijn weglaten.

Zo maak je het:

  • Mix de eieren en de bloem door elkaar tot er geen klontjes meer in zitten.

  • Roer de bouillon erdoor.

  • Voeg nu de aardappel, gebakken uitjes, bosuitjes, gember en spitskool toe.

  • Bak op matig vuur in voldoende olie in een koekenpan ongeveer 5 minuten per kant.

  • Spuit de mayo en de saus in een ruitpatroon over de ‘pannenkoek’ en maak af met wat bonito-vlokken en noripoeder.

  • Als je geen Japanse mayo kunt vinden, kan je ook een beetje wasabi opgelost in wat sterke groene thee door gewone mayonaise roeren.

  • En in plaats van de okonomisaus, meng je wat ketchup, oestersaus, Worcestershiresaus en honing.

© Mirjam Letsch | Letsch Focus | www.mirjamletsch.com

We gaan wat nieuws doen op deze pagina! Iedere vrijdag gaan we een 'gast post' van een bekende of minder bekende kok, een enthousiaste foodblogger of receptontwikkelaar plaatsen. Uiteraard linken we terug naar het originele recept. Zo hopen we jullie iedere week te kunnen trakteren op wat lekkers. Het allermooiste zou zijn als de betreffende gast zelf het stokje doorgeeft. Vorige week hadden we een recept van Claartje Lindhout en zij heeft Jessica Ydo uitgenodigd.

We zijn op zoek naar recepten die:

  • het liefst vegetarisch zijn;

  • met ingrediënten 'van het seizoen';

  • niet veel tijd kosten om te bereiden (vrouwen die een behandeling voor borstkanker ondergaan hebben vaak weinig energie);

  • gezond & lekker zijn;

  • mag voorgerecht, soep, hoofdgerecht, ovenschotel, drinken, baksels, van alles zijn!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2015

  • Wix Facebook page