VOEDZAME MUFFINS

March 3, 2017

"Ook als eten soms een crime is en je vooral bezig bent met op gewicht blijven, bang bent te verzwakken, geen trek hebt en verschrikkelijk moe bent, dan moet je eten. En dan is het misschien een goed idee om 12 voedzame muffins te (laten) bakken, die er mooi uitzien, je een gezond ontbijt of tussendoortje bieden en bomvol goede voedingsstoffen zitten. Dit recept is voor 12 grote muffins, maar als je toch bezig bent kun je een dubbele portie maken want ze zijn goed in te vriezen. Het is even werk, maar dan heb je altijd wat gezonds achter de hand voor als je geen energie hebt."

 

 

© Mirjam Letsch | Let'sch Focus | www.mirjamletsch.com

 

Dit heb je nodig:

 

  • 50 g gedroogde cranberries of gojibessen (of verse blauwe bessen)

  • 50 gram granola naar keuze

  • 100 g gemengde ongezouten noten (of bijv. alleen walnoten)

  • 85 g havermout

  • 100 g (spelt, tarwe, boekweit) bloem

  • 1.5 tl bakpoeder

  • 1 tl kurkuma

  • 1 tl gemalen kardemom

  • 1 tl kaneel

  • 0.5 tl zout

  • mespuntje zwarte peper

  • 160 ml (soja)yoghurt

  • 80 ml olijfolie

  • 2 bananen

  • 5 verse vijgen

  • 3 eieren

 

Zo maak je ze:

 

  • Zet de gedroogde bessen in de week.

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.

  • Doe de noten en havermout in een keukenmachine en vermaal tot een grof mengsel. Mix dit samen met de bloem, bakpoeder, kurkuma, kardemom, kaneel, zout en peper in een grote kom.

  • Mix de olie, yoghurt, bananen en dadels in een blender en meng door het meelmengsel.

  • Gebruik een mixer om de eieren luchtig te kloppen en schep door het mengsel.

  • Meng het deeg goed met een houten lepel  of je handen.

  • Verdeel het beslag over 12 ingevette muffin bakjes (of ingevette bakvorm) en garneer met wat geweekte bessen en een beetje granola. 

  • Bak ongeveer 20 minuten in de oven (kijk na 15 minuten of het niet te hard gaat!). 

 

 

Wil je ze nóg lekkerder maken? Serveer de muffins dan met de cranberrysaus die Simone met ons deelde: ook deze is goed in porties in te vriezen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



© Mirjam Letsch | Let'sch Focus | www.mirjamletsch.com

 

We gaan wat nieuws doen op deze pagina! Iedere vrijdag gaan we een 'gast post' van een bekende of minder bekende kok, een enthousiaste foodblogger of receptontwikkelaar plaatsen. Uiteraard linken we terug naar het originele recept. Zo hopen we jullie iedere week te kunnen trakteren op wat lekkers. Het allermooiste zou zijn als de betreffende gast zelf het stokje doorgeeft. Vorige week hadden we een recept van Hiske Versprille

 

We zijn op zoek naar recepten die:

  • het liefst vegetarisch zijn;

  • met ingrediënten 'van het seizoen';

  • niet veel tijd kosten om te bereiden (vrouwen die een behandeling voor borstkanker ondergaan hebben vaak weinig energie);

  • gezond & lekker zijn;

  • mag voorgerecht, soep, hoofdgerecht, ovenschotel, drinken, baksels, van alles zijn!

 

 

Please reload

Featured Posts

AFRIKAANS GEÏNSPIREERDE SOEP

August 18, 2017

1/10
Please reload

Recent Posts

November 26, 2017

Please reload

Archive
Archive