KIKKERERWTENSALADE

Joosje: "Als je je ziek voelt is eten soms moeilijk. De geur van warm eten kan al te veel zijn! Daarom deze voedzame, kleurige en onweerstaanbare salade, die geduldig wacht tot jij er zin in hebt. Als alle smaken even op elkaar kunnen inwerken wordt hij zelfs lekkerder! Erg geschikt als lunch, maar ook om mee te nemen naar een zonnig plekje in een park, en zelfs als onderdeel van een buffet op een feestje. Voor dat laatste kun je misschien beter gedroogde kikkererwten eerst een nacht weken en dan zelf koken, maar voor 2 personen is zo’n blikje wel zo handig en ook heel lekker."

© Mirjam Letsch | Let'sch Focus | www.mirjamletsch.com

Tip: Als je liever zelf kikkererwten in de week zet, doe dit dan een nacht van tevoren. En géén 400 gram zoals in het recept, maar ca. 125 gram (ze nemen dus vocht op). De erwten moeten ongeveer 1,5 uur koken, maar je kunt ze ook aan de kook brengen en een paar uur in een wollen deken in de zon zetten.

[2 personen]

Als lunch, picknick of onderdeel van een buffet.

Dit heb je nodig:

  • 1 blikje kikkererwten (400 g)

  • 1 rode paprika

  • 1 groene paprika

  • ½ venkelknol (of 2 stengels bleekselderij)

  • 2 handen rucola

  • 10 kleine tomaatjes

  • 150 gram feta

  • 25 gram zonnebloem- en pompoenpitten (of noten)

  • 10 olijven, groen of zwart naar keuze, ontpit

  • sap van ½ limoen, rasp van een hele

  • mespunt mosterd

  • 6 eetlepels olijfolie

  • versgemalen peper, zout

Zo maak je het:

  • Maak eerst een vinaigrette: klop het limoensap, de limoenrasp, mosterd, peper en zout door elkaar en voeg dan de olijfolie toe.

  • Snijd de paprika’s en de venkelknol (of bleekselderij) in dunne reepjes (eventueel met een mandoline) en meng dit door de vinaigrette.

  • Snijd de olijven in plakjes, de feta in blokjes, rooster de zonnebloem- en pompoenpitten even in een droge koekenpan en voeg ze alle drie toe.

  • Doe de kikkererwten in een bolzeef, spoel ze af en laat goed uitlekken. Meng ze dan door de groenten.

  • Tot slot gaan de gehalveerde tomaatjes en de rucola erdoor.

We gaan wat nieuws doen op deze pagina! Iedere vrijdag gaan we een 'gast post' van een bekende of minder bekende kok, een enthousiaste foodblogger of receptontwikkelaar plaatsen. Uiteraard linken we terug naar het originele recept. Zo hopen we jullie iedere week te kunnen trakteren op wat lekkers. Het allermooiste zou zijn als de betreffende gast zelf het stokje doorgeeft. Hiske Versprille heeft Joosje Noordhoek uitgenodigd.

We zijn op zoek naar recepten die:

  • het liefst vegetarisch zijn;

  • met ingrediënten 'van het seizoen';

  • niet veel tijd kosten om te bereiden (vrouwen die een behandeling voor borstkanker ondergaan hebben vaak weinig energie);

  • gezond & lekker zijn;

  • mag voorgerecht, soep, hoofdgerecht, ovenschotel, drinken, baksels, van alles zijn!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2015

  • Wix Facebook page