OOST-AFRIKAANSE SPINAZIE


© Mirjam Letsch | Let'sch Focus | www.mirjamletsch.com

Spinazie nét een beetje anders: met specerijen en sesamzaad. Op Zanzibar maken de vrouwen dit groentegerecht in een handomdraai en het combineert bij vrijwel álles: pasta, rijst, naan brood, gebakken aardappelschijfjes.

[bijgerecht voor 4 personen]

Dit heb je nodig:

  • ca. 500 g spinazie

  • 1 el zonnebloemolie

  • 1 ui, fijn gehakt

  • 2 flinke el sesamzaad

  • 125 ml water

  • 2 tomaten, in stukjes

  • 1 tl gemalen koriander

  • 1/2 tl gemalen komijn

  • 1/4 tl gemalen kurkuma (geelwortel)

  • zout en peper, naar smaak

  • optioneel: garneer met plakjes ei

Zo maak je het:

  • Verhit de olie en roerbak de stukjes ui tot ze glazig zien.

  • Roer de sesamzaadjes door de ui en fruit een paar minuten. Voeg het water toe en sudder ongeveer 10 minuten.

  • Voeg de stukjes tomaat toe en roerbak een paar minuten.

  • Nu kunnen alle specerijen erbij, roer goed door.

  • Doe als laatste de spinazie erbij en laat al omscheppend slinken.

  • Breng op smaak met peper en zout.

We gaan wat nieuws doen op deze pagina! Iedere vrijdag gaan we een 'gast post' van een bekende of minder bekende kok, een enthousiaste foodblogger of receptontwikkelaar plaatsen. Uiteraard linken we terug naar het originele recept. Zo hopen we jullie iedere week te kunnen trakteren op wat lekkers. Het allermooiste zou zijn als de betreffende gast zelf het stokje doorgeeft.

We zijn op zoek naar recepten die:

  • het liefst vegetarisch zijn;

  • met ingrediënten 'van het seizoen';

  • niet veel tijd kosten om te bereiden (vrouwen die een behandeling voor borstkanker ondergaan hebben vaak weinig energie);

  • gezond & lekker zijn;

  • mag voorgerecht, soep, hoofdgerecht, ovenschotel, drinken, baksels, van alles zijn!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2015

  • Wix Facebook page