COURGETTE-SOEP & WATERKERS-PECORINO PESTO

Mirjam: "Ik mag van groot geluk spreken dat ik borstkanker niet in mijn naaste familie nog heb mee hoeven maken maar natuurlijk, helaas via mijn vriendenkring horen we het maar al te vaak, ook op mijn werk bij een huisartsenpraktijk… Ik sta er altijd weer versteld van hoeveel kracht vrouwen hebben en met volle moed dit hele proces ingaan.. en heb zoveel respect voor vrouwen die dit hebben meegemaakt want je hele leven staat op zijn kop en je komt in een hele andere niet meer vanzelfsprekende wereld terecht waar je je lot letterlijk moet overgeven aan artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis. Toch horen we gelukkig veel vaker van patiënten die het zelf hebben meegemaakt en het na kunnen vertellen en dat is natuurlijk waar we naar toe willen, meer genezing en langere overleving! Dat voeding daarbij een belangrijke rol speelt is wel duidelijk en ik hoop dat mijn recept daar een klein steentje aan kan bijdragen. Samen met de heerlijke zelf gemaakte pesto erbij, wat trouwens ook heerlijk smaakt op een stokbroodje, is dit een perfecte lunch of diner gerecht zo in de lente. Ik hoop dat veel mensen er van gaan genieten. Het is een recept van een engelse dame, Delia Smith, die al heel veel kookboeken heeft geschreven met de heerlijkste recepten! Bedankt dat ik aan dit prachtige initiatief mocht meedoen, bedankt Annemeijn en Mirjam!"

© Mirjam Letsch | Let'sch Focus | www.mirjamletsch.com

Dit heb je nodig:

Voor de soep:

 • 450g courgette in blokjes gesneden

 • 50 g boter

 • 100 g geschilde aardappels

 • 1 grote ui, grof sneden

 • 1 teentje knoflook, klein gesneden

 • 850ml groente bouillon

 • 150 ml creme fraiche

 • zout en peper

Voor de pesto:

 • 50g waterkers (of anders veldsla)

 • 1 klein teentje knoflook

 • 1 eetlepel pijnboompitjes

 • 6 eetlepels olijfolie

 • 25 g pecorino kaas, geraspt

 • zout

Zo maak je het:

 • Smelt de boter in een pan met een dikke bodem.

 • Voeg de aardappels, courgette, ui en knoflook toe en zorg dat alles bedekt is met de boter. Voeg een beetje zout en veel vers gemalen peper toe, deksel niet helemaal op de pan en laten sudderen op een laag pitje voor 15 min.

 • Daarna voeg je de bouillon toe en kook voor 7-10 minuten met de deksel weer gedeeltelijk op de pan.

 • Dan de soep even laten afkoelen en dan met een staafmixer pureren.

Voor de pesto:

 • Doe alles (behalve de kaas) in een blender of pureer met staafmixer tot een smeuïge massa. Voeg daarna met de hand de geraspte kaas erdoor.

Voor het serveren van de soep:

 • Verhit de soep en voeg de creme fraiche toe en meng goed.

 • Dan in kommen opscheppen, voeg een lepel pesto toe en gebruik eventueel een spies of een punt van een mes en zig zag de pesto door de soep voor een mooi effect.

© Mirjam Letsch | Let'sch Focus | www.mirjamletsch.com

Iedere vrijdag plaatsen we een 'gast post' van een bekende of minder bekende kok, een enthousiaste foodblogger of receptontwikkelaar. Uiteraard linken we terug naar het originele recept. Zo hopen we jullie iedere week te kunnen trakteren op wat lekkers. Het allermooiste zou zijn als de betreffende gast zelf het stokje doorgeeft. Annemeijn Benkirane-Verheij heeft Mirjam Usiskin uitgenodigd.

We zijn op zoek naar recepten die:

 • het liefst vegetarisch zijn;

 • met ingrediënten 'van het seizoen';

 • niet veel tijd kosten om te bereiden (vrouwen die een behandeling voor borstkanker ondergaan hebben vaak weinig energie);

 • gezond & lekker zijn;

 • mag voorgerecht, soep, hoofdgerecht, ovenschotel, drinken, baksels, van alles zijn!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2020

 • Wix Facebook page