KRUIDIG FRUIT UIT INDIA

May 12, 2017

 

 

Het woord chaat is in India nu een woord voor snacks in het algemeen, maar vroeger werd het vooral gebruikt voor een met kruiden en specerijen hartig gemaakte fruitsalade. Deze salade wordt niet geserveerd als ‘salade’ (of ‘fruitontbijt’), maar is bedoeld als pittige snack. Maar dan wel een gezonde snack! Vaak zitten er bananen en sinaasappels in, maar je kunt dit prima combineren met het fruit van het seizoen (appels, druiven, mango, frambozen), er extra slablad aan toevoegen of experimenteren met verschillende specerijen. Probeer deze maar eens (kan ook bij een maaltijd worden geserveerd!):

 

 

Dit heb je nodig:

[ 3 à 4 personen]

 

3 rijpe bananen

2 sinaasappels

1 zure appel

4 ontpitte abrikozen

1 rijpe mango

1 theelepel vers geroosterde en gemalen komijn

1 theelepel (of meer) chilipoeder

1/2 theelepel zout

klein beetje vers gemalen peper

2 eetlepels vers geperst limoensap

2 eetlepels verse munt, fijn gehakt

 

Zo maak je het:

 

  • Besprenkel de in stukjes gesneden banaan en appel met limoensap, zodat ze niet bruin worden.

  • Verwijder de pitten en de witte binnenkant van de sinaasappel en snij de schone partjes in stukken.

  • Meng het fruit met de kruiden en gehakte munt en laat een uur intrekken in koelkast. Serveer in kleine bakjes, garneer met wat overgebleven munttakjes. 

 

 

Dit recept komt uit het prijswinnende boek Street Food India van Mirjam Letsch, boordevol kruidige, vegetarische recepten uit India. Op haar website meer informatie.

Mirjam is ook de fotograaf van ons boek Borst Vooruit.

Please reload

Featured Posts

AFRIKAANS GEÏNSPIREERDE SOEP

August 18, 2017

1/10
Please reload

Recent Posts

November 26, 2017

Please reload

Archive
Archive