MEDITERRANE LINZEN-ARTISJOK 'STEW'

Zonder vlees, vis of zuivel kun je héérlijk en gezond eten. Dit gerecht is lekker op zichzelf, maar ook met een volkoren pitabroodje, een kommetje rijst of pasta. In plaats van een blik tomaten, kun je natuurlijk ook verse tomaten nemen, doe er in dat geval een kopje tomatensap extra bij. Of vervang de tomaten met een pot uitgelekte, geroosterde paprika’s plus wat extra bouillon of water.

Fotografie: © Mirjam Letsch | Let'sch Focus | www.mirjamletsch.com

Dit heb je nodig:

• 50 ml plantaardige bouillon

• 1 ui, gehakt

• 2 grote knoflookteentjes, geperst of gehakt

• 2 tl gemalen komijn

• 1 tl gemalen koriander

• 200 g (ongekookte) rode linzen

• 1 laurierblad

• 500 ml water

• sap van 1 Citroen

• 1 blik ontvelde tomaten

• 1 blik/pot artisjokharten

• 1/4 tl gehakte rode peper (optioneel)

• zout naar smaak

• zwarte peper naar smaak

Zo maak je het:

  • Verhit de bouillon in een grote pan.

  • Doe ui erbij en roerbak op middelmatige vuur ongeveer 5 minuten.

  • Voeg knoflook, komijn en koriander toe en roerbak gedurende 2 minuten.

  • Nu kunnen gedroogde linzen, laurierblad en water erbij. Breng rustig aan de kook.

  • Zet het vuur lager, voeg citroensap, tomaten, artisjokken en rode peper toe.

  • Laat het ongeveer 20 minuten sudderen tot de linzen gaar zijn.

  • Verwijder het laurierblad.

  • Voeg zout en zwarte peper toe naar smaak.

Tags:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2015

  • Wix Facebook page