SOEP VAN GEROOSTERDE TOMATEN EN TIJM

Op veel plekken kun je nu wilde tijm plukken en ook zijn er volop tomaten. Misschien heb je ze zelfs wel in de tuin, op een balkon of in een kas? Deze eenvoudige soep is héél lekker!

fotografie: © Mirjam Letsch | Letsch Focus | www.mirjamletsch.com

Dit heb je nodig:

  • 2 kg rijpe tomaten

  • 1 rode ui

  • 3 tenen knoflook

  • paar takjes verse tijm + extra voor de garnering

  • flinke scheut olijfolie

  • grof zeezout

  • 1 liter groentebouillon

optioneel:

  • Parmezaanse kaas

  • groene pesto

Zo maak je het:

  • Snij de tomaten doormidden, de ui in stukken en pel de knoflook.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Leg tomaten, uit en knoflook op het bakpapier en besprenkel olijfolie. Verdeel de takjes tijm en bestrooi met grof zeezout. Rooster de 25 minuten in de oven.

  • Pureer tot een gladde massa in de keukenmachine.

  • Schenk het tomatenmengsel in een pan en voeg bouillon toe. Breng aan de kook aan terwijl je tussendoor roert. Blijf roeren want de soep zal erg gaan pruttelen.

  • Doe in kommen en schep er eventueel een theelepel pesto op en/of garneer met de kaas.

  • Breng op smaak met versgemalen peper.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2015

  • Wix Facebook page