AFRIKAANS GEÏNSPIREERDE SOEP

De meesten van ons zijn er denk ik nog niet aan toe, maar je ruikt al een beetje de herfst en dit weekend wordt regenachtig. Hét moment om een flinke pan van deze goed gevulde, heel gezonde soep te maken en een aantal porties in te vriezen voor dagen dat je er niet aan moet denken om in de keuken te staan. Dus gebruik die regenachtige zaterdag zodat jij straks én voorraad hebt, én je kunt verheugen op mooie nazomerdagen volgende week!

Fotografie: © Mirjam Letsch | Let'sch Focus | www.mirjamletsch.com

Dit heb je nodig:

[4 tot 6 personen]

  • 1 tl olijfolie

  • 1 rode ui, in dunne plakjes

  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 rode paprika, in dunne reepjes

  • 1 zoete aardappel

  • 1 blik ontvelde tomaten

  • 75 ml 100% pindakaas

  • 1 liter groentebouillon

  • 1 tl chilipoeder (of minder als je het minder pittig wilt)

  • 1/4 tl cayennepeper

  • 1 blik kikkererwten (goed gespoeld)

  • paar handjes spinazieblad

  • koriander om te garneren

  • zout & peper naar smaak

Zo maak je het:

  • Verhit de olie en fruit de uit en knoflook.

  • Voeg paprika, zoete aardappel en tomaten toe. Laat 5 minuten sudderen.

  • Roer de pindakaas goed door de bouillon, en voeg samen met chilipoeder en cayenne toe aan het tomatenmengsel.

  • Laat 20 minuten met deksel op de pan sudderen. Prik met een vork om te kijken of de aardappel zacht is. Laat anders nog paar minuten sudderen.

  • Doe kikkererwten en spinazie erbij en breng op smaak met peper en zout.

  • Garneer met verse koriander.

[Dit recept komt oorspronkelijk uit het boek 'The Oh She Glows Cookbook' van Angela Liddon]

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2015

  • Wix Facebook page