FEESTELIJKE MUFFINS VOOR DR. JAGER

September 1, 2017

Vandaag maken we feestelijke muffins om Dr. Agnes Jager namens het hele Borst Vooruit-team te feliciteren met haar aanstelling als voorzitter van de borstkankeronderzoeksgroep (BOOG) én met de zes miljoen euro subsidie voor een groots opgezet onderzoek naar de effectiviteit van het medicijn palbociclib bij vrouwen met uitgezaaide, hormoongevoelige borstkanker. 


 

 Fotografie: © Mirjam Letsch | Let'sch Focus

 

Volgens weerkundigen begint de herfst vandaag, op 1 september. Natuurlijk hopen we allemaal op nog een paar weekjes nazomeren met zon en fijne temperaturen. Maar je kunt maar beter voorbereid zijn. Dús  een recept met specerijen-muffins. Héérlijk verwarmend op koelere dagen, vooral met gemberthee en een chutney. 

 

SPECERIJEN MUFFINS MET KOKOSROOM

(ca. 9 muffins)

 

In deze muffins zit geen suiker of andere zoetstof. De specerijen geven ze niet alleen een warme, bruingele kleur, maar hebben ook een verwarmend effect als je ze eet. Wil je toch graag een zoet accent? Doe dan een klein beetje lauwwarme kokosroom op je muffin. Of, nóg lekkerder, warme mango-appelchutney. Serveer er een glas hete gemberthee bij.

 

Dit heb je nodig voor de muffins:

 

  • 6 eetlepels olie

  • 250 gram bloem

  • 250 ml volle room

  • 1 eetlepel bakpoeder

  • 1 theelepel kaneel

  • 1⁄2 theelepel gemalen piment

  • 1⁄2 theelepel gemalen nootmuskaat

  • 1⁄4 theelepel gemalen cardamom

  • flinke eetlepel fijngehakte gember

  • 1/2 theelepel gemalen kurkuma

  • beetje zout/peper

  • 2 eieren

  • beetje cacaopoeder of gemalen kaneel om te strooien

 

Zo maak je de muffins:

  • Verwarm de oven voor op 200 garden.

  • Voeg alle ingrediënten in een kom en roer met houten lepel door zodat alles goed mengt.

  • Vet de muffinvormpjes in met beetje olie.

  • Verdeel het beslag over ca. 9 vormpjes.

  • Bak de muffins in 20 - 25 minuten en laat ze een paar minuten afkoelen.

  • Strooi er een beetje cacao- of kaneelpoeder over.

 Fotografie: © Mirjam Letsch | Let'sch Focus

 

 Fotografie: © Mirjam Letsch | Let'sch Focus

 

Voor de kokosroom:

 

Deze heerlijk zoete saus combineert goed met de pittige smaak van de muffins en heeft de functie van een ‘toefje slagroom’. Je maakt de kokossaus in minder dan 5 minuten.

 

  • 1 blik kokosmelk

  • ¼ theelepel zout

  • 1/3 kop suiker

  • 1 eetlepel maïzena (of tapiocazetmeel)

 

Doe de kokosmelk in een pan op middelhoog vuur en voeg zout, suiker en maïzena toe. Blijf voortdurend roeren met een garde. Na een paar minuten wordt de saus dikker en zodra er bubbels verschijnen zet je het vuur uit. Blijf nog wel even roeren. Je kunt hem warm of lauwwarm over de muffins scheppen. 

Please reload

Featured Posts

AFRIKAANS GEÏNSPIREERDE SOEP

August 18, 2017

1/10
Please reload

Recent Posts

November 26, 2017

Please reload

Archive
Archive