BANANEN-BRAMENBROOD

Stel, je hebt geen zin om lang in de keuken te staan, wil wél wat lekkers bij de thee en dan het liefst met goede ingrediënten. Dan is dit eenvoudige bananenbrood een heel goed plan! We hebben hier gekozen voor een brood zonder eieren en zuivel, lekker snel te maken en je mag het ook best een cake noemen.... Hij is een beetje sponzig, voedzaam en ideaal om mee te nemen. Je kunt de bramen vervangen door stukjes appel of peer, of blauwe bessen. Varieer er lekker op los.

Fotografie: © Mirjam Letsch | Let'sch Focus | www.mirjamletsch.com

Dit heb je nodig:

  • 200 gram bloem (ik heb spelt gebruikt, maar je kunt bijvoorbeeld ook boekweitmeel gebruiken)

  • 5 rijpe bananen

  • 75 gram agave siroop

  • 100 gram bevroren bramen (of bevroren blauwe bessen) *

  • 1 tlp baking soda

  • 1 tlp bakpoeder

  • 1/2 tlp zout

  • 2 tlp vanille bourbon

  • een snufje kaneel

Dit is wat je doet:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en doe een beetje kokosolie in een broodvorm in de oven, zodat deze kan smelten en je de pan kunt invetten.

  • Meng alle droge ingrediënten samen.

  • Doe bananen in de keukenmachine en voeg de agavesiroop toe. Meng tot een glad mengsel.

  • Voeg dan dit mengsel toe aan de droge ingrediënten en mix tot een glad beslag.

  • Schenk in de broodvorm en bak gedurende 35 minuten.

* Als u geen bevroren bessen heeft, kunt u kleine stukjes appel of peer gebruiken.

Fotografie: © Mirjam Letsch | Let'sch Focus | www.mirjamletsch.com

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2015

  • Wix Facebook page