TOMATENSOEP MET KIKKERERWTEN EN KOKOSMELK

Op de site van Love & Lemons (vertaald door De Hippe Vegetariër) vonden we een lekker, makkelijk, verwarmend een gezonde soep. Perfect voor een regenachtige of koude dag. Lekker met pitabroodjes, of stokbrood uit de oven. De soep is glutenvrij en vegan (als je de parmezaanse kaas-garnering weg laat).

Dit heb je nodig:

 • 1 ui

 • 2 tenen knoflook (heel!)

 • 1 blik gepelde tomaten

 • 1 blik kikkererwten

 • ½ – 1 blik kokosmelk

 • 1,5 glas water

 • ½ tll bruine suiker

 • 1 tl paprikapoeder

 • 3 takjes verse tijm (blaadjes)

 • scheut balsamico azijn

 • olijfolie

 • zout en peper

Voor de garnering:

 • Handje geraspte parmezaanse kaas

 • Handje geroosterde pijnboompitten

Zo maak je het:

 • Snij de ui fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan, voeg de ui toe, twee hele teentjes knoflook en zout en peper naar smaak. Voeg wanneer de ui glazig begint te worden de paprikapoeder toe en een scheut balsamico azijn, roer goed door elkaar.

 • Voeg dan de gepelde tomaten toe samen met de suiker en de tijmblaadjes, en roer opnieuw. Voeg de helft van de kikkererwten toe, de kokosmelk en het water, zet het vuur laag en laat 20-30 minuten zachtjes inkoken.

 • Haal de knoflooktenen eruit en doe alles in de keukenmachine, mix tot een egale massa.

 • Proef en breng op smaak met extra kokosmelk, balsamico azijn, zout en peper. Verdeel over de kommetjes, voeg de overige kikkererwten toe en garneer naar wens met parmezaanse kaas, pijnboompitten, extra tijm of een scheutje olijfolie.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Archive
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square

© Letsch & de Clercq Visuals | Borst Vooruit | 2020

 • Wix Facebook page